Zaterdag 7 december 2019 16:00 JUBILEUMVESPERS met onder meer Du Hirte Israels van J.S. Bach en Rutters The Lord is my Shepherd. Verder muziek van Byrd, Andriessen en Hammerschmidt. Met medewerking van Minke Havercate (cello), Pip van Steen (fluit) en Joost Langeveld (orgel). Het geheel staat dit keer onder leiding van Peter-Paul van Beekum.

Advent is de tijd van stille verwachting. Het eeuwige verlangen, dat zucht in de schepping en diep in onszelf, wordt aangeboord en verbonden met oeroude bijbelse visioenen van vrede. In de donkere decembermaand zingen wij ons toe naar het licht, dat op Kerstmis als een grandioos gegeven onze dagelijkse wereld binnenkomt.

Deze vesper wordt gehouden aan de vooravond van de 2e zondag van de Advent, die gekenmerkt wordt door de aanhef van psalm 80: ‘Herder van Israël, hoor!’ In de vesper klinken die woorden dadelijk in het begin, als het koor zingt ‘Du Hirte Israels’, uit cantate BWV 104 van Bach.

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *