Capella Cumerana is een Nijmeegs koor dat op hoog niveau vespers in de Stevenskerk zingt. Het zingen in de prachtige akoestiek van de Stevenskerk is een onvergetelijke ervaring voor elke koorzanger. Het repertoire omvat koormuziek van de Renaissance tot heden.

In de ruim 25 jaar van zijn bestaan heeft Capella Cumerana een sterke reputatie opgebouwd door de zuiverheid van het zingen en de breedte van zijn repertoire. Mede hierdoor wordt de cantorij regelmatig uitgenodigd elders binnen en buiten Nijmegen op te treden. Er zijn ongeveer 20 vaste zangers en voor grotere projecten een aantal vaste ‘versterkers’.

Cantrix – Jetty Podt

Jetty Podt studeerde orgel en kerkmuziek aan het conservatorium van Arnhem bij Johan van Dommele en Bert Matter (1987 diploma DM met onderscheiding). Zij vervolgde haar orgelstudie aan het Utrechts conservatorium bij Jan Welmers. Zij richtte zich daar in het bijzonder op de uitvoeringspraktijk van laatromantische en twintigste eeuwse orgelmuziek (1988 diploma UM). Later volgde zij een koordirectie opleiding bij Ton Braas, Oane Wierdsma en Jos van Veldhoven. Tevens studeerde zij piano bij Gabrielle Vossen en zang bij Lyda Dekkers en Paul Triepels. Jetty Podt is werkzaam als organist, kerkmusicus, dirigent, docent en componist.

Jetty Podt is organist aan de Stevenskerk te Nijmegen. Zij bespeelt daar het beroemde König-orgel en de drie kleinere orgels. Zij maakte diverse CD opnamen met werken van o.a. Maurice Duruflé en Jan Welmers. Jetty Podt geeft orgelconcerten in Nederland en in andere landen van Europa.

Sinds 2013 is Jetty Podt de officiele ‘stadsorganist van Nijmegen’.

Meezingen?

Van de zangers van Capella Cumerana wordt verwacht dat zij zelfstandig hun partij instuderen voor de eerste repetitie. Ruime koorervaring is daarom gewenst.

Als u belangstelling heeft om mee te zingen, bent u – geheel vrijblijvend – welkom op een repetitie. Desgevraagd kunt u van tevoren de te repeteren bladmuziek ontvangen. Als deze kennismaking u bevalt, en er een vacature is voor uw stemsoort, wordt een auditie afgenomen.

Contact via een van de koorleden of via Marjolijn Ankum (info@capellacumerana.nl).